Színező élelmiszerek

Tiszta színek 100%-ban gyümölcsökből, zöldségekből és ehető növényekből. Tökéletesen beleillenek a vegetáriánus és a Vegán étrendbe. Por állagú termékeink vízben és zsírban oldhatóak. Széleskörű előnyeik: könnyen használható, erős színkoncentráció, kiváló termékminőség, tartósítószer mentes. Kiválóan alkalmas ételek, italok, csokoládé, péksütemények, fagylaltok színezésére.

A színező élelmiszerek használata előtt olvassa el ezeket a fontos alkalmazási utasításokat. Az optimális színhatás elérése érdekében.

A felhasználásnak megfelelő optimális színhatás elérése és a termék lényeges tulajdonságainak jobb megértése érdekében az alábbiakban közöljük a legfontosabb információkat.

  1. A VÖRÖS SZÍNEK CIROMSAV ALKALMAZÁSÁVAL

A vörös tónusok vörös, szőlőlila, unikornis rózsaszín és chili vörös a pH-értéktől függenek. Ez azt jelenti, hogy a színek az uralkodó pH-értéktől függően változnak. Vörös tónus (alacsony pH-érték) és kék tónus (magas pH-érték) között változhat. A színeredmény tudatos befolyásolása érdekében ennek megfelelően módosítania kell a pH-értéket, például citromsav/lé vagy szódabikarbóna használatával.

  1. A SPIRULINA KÉK & ALMAZÖLD HŐÉRZÉKENY

A spirulina kék és almazöld színeinkben található spirulina alga érzékeny a hőre. Erős vagy tartós hőhatásnak kitéve ezek a színek elvesztik színintenzitásukat, és szürkéssé válhatnak. Ezért a lehető legkésőbb adja hozzá ezeket az árnyalatokat. A gyártási folyamatot úgy egészítik ki, hogy a festéket a lehető legrövidebb és legkisebb hőterhelésnek tegye ki. Az adagolás is hasznos, a szín növelésére a hőstressz miatti színvesztés ellensúlyozására.

Tipp a zöld szín eléréséhez magas hőfoknál: Keverje ki a zöldet a kék és a sárga színekből. Túladagolja a kéket a sárgához képest. Ez a hő hatására elveszíti intenzitását, ami a sárgával kombinálva intenzív zöld árnyalatot hoz létre.

  1. KEVERJE KI A KÍVÁNT SZÍNT, HOZZA LÉTRE SAJÁT SZÍNEIT

A termékek összekeverhetők a kívánt szín eléréséhez. A színelmélet alapelveire támaszkodhat. Ügyeljen arra, hogy ne keverjen két-három színnél többet, különben barnás árnyalatot kap. Példa a türkizre: a spirulina kék és az almazöld színek kombinálásával.